fbpx

Tips en ideeën om jullie personeelsfeest te organiseren

Ik treed al dertig  jaar op, op verschillende personeelsfeesten en andere evenementen. Hierdoor zie ik wat wel werkt en wat niet. Voor mij is het altijd een feest, om op personeelsfeesten of andere evenementen te werken. Maar wat maakt het ene feest bijzonderder dan het andere feest?

Ik hoop dat je met deze tips, en ideeën jouw feest echt bijzonder kan maken. Je een onvergetelijke evenement organiseert, en de bezoekers met mooie herinneringen de deur uit laat lopen.

Het verschil zit in details

Feestlocaties die ik door heel Nederland bezoek zijn o.a. restaurants, hotels, kantines, festival terreinen, kerken, boten, beurzen, foodhallen, foodtruckfestivals, discotheken, bedrijfsterreinen, pretparken of in bedrijfspanden. Wat onderscheid een goed feestje of evenement van een ander? Hier wat ik persoonlijk prettig vindt van een evenement, ik schrijf hier wat do en dont’s.

Binnenkomst ontvangst met wandelende entertainers

Ontvangst is een eerste indruk. Ik zag laatst 2 parkeerwachters verkleed in themakleding, die mij lieten zien waar ik kon parkeren. Erg leuk, je hebt op zo’n moment gelijk zin in het feestje.

Voor de entree van het gebouw heb ik op verschillende evenementen steltenlopers, kleine mensen en saxofonisten voor de deur zien staan. Erg fijn om zo binnen te komen, je ziet dat de organisatie gedacht heeft aan het eerste indruk. Met kriebels loop je naar binnen, om aan het feest te beginnen. 

Begroeting in de hal

In de hal is het fijn om begroet te worden door een Paparazzi fotograaf, een gewone fotograaf of een photobooth om plezierige momenten van het feest vast te leggen.

Ook is het fijn om door bijvoorbeeld complimenten dames, Hostesses, bloemenmeisjes, champagne meisjes en of heren of een andere wandelende act begroet te worden. Een levend standbeeld om samen op de foto te gaan zorgen bijvoorbeeld ook voor leuke foto momenten.

Do’s and Dont’s

Wat vind ik minder en waar moet zeker aan gedacht worden. 

Muziek hoeft echt niet te hard te staan dikke don’t als je ook wilt dat er gepraat moet kunnen worden. Er zijn verschillende muzieksoorten die echt wel sfeer geven, zonder dat het onder hoeft te doen aan de gesprekken van de gasten.

Koude ruimten:  Soms is het zo koud dat je meteen je jas aan wilt doen. Denk aan de warmte dit vergeten heel veel organisatoren.

Organiseer je een feest buiten? Denk aan de vloer, is deze op gras dan moet je echt aan tenten denken of iets plaatsen over het gras. Dit om te voorkomen dat je tijdens regen door de modder moet lopen.

Eten en drinken voor de entertainers, ook niet onbelangrijk om de entertainers te voorzien van eten en drinken zeker als ze lange uren maken.

Wat eten de bezoeker en gasten op een evenement

Er zijn verschillende manieren om gasten en bezoekers van eten te voorzien. Een foodtruck, verschillende kraampjes met eten of een lopend buffet, of dames die met kleine hapjes rondlopen. 

Hapjes die ik de revue zie passeren zijn o.a. patat, borrelhapjes, pizza’s, oesters, salades, chocolade, donuts, of andere hapjes. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een diner. Je hebt ook dames en heren die met oesters of andere hapjes rondlopen. Ook heb je dames met  jurken en daarin champagne (champagne dames), of andere drankjes en zelfs een hapjes tafel jurk.

Diner acts of entertainment

Op verschillende diners ben ik langs de tafels gelopen om handen te lezen. Tijdens het diner zitten de mensen vaak op hun plek. Maar na het eten zie ik ze vaak van plaats verwisselen om met andere collega’s te praten. 

Je hebt verschillende mogelijkheden om wandelende entertainers langs de tafels te laten lopen. Mindreaders, goochelaars, sneltekenaars, de mogelijkheden zijn groot.

Podium act of openingsact

Wat ik wel eens zie op het podium zijn de bekende Nederlanders, maar ook de minder bekende zangers en zangeressen. Ik zat eens naast een podium en op het podium was er een zangeres met een engelenstem nooit gezien of eerder gehoord. Maar ze kon fantastisch zingen. Zodra je iemand wilt boeken vraag naar geluidsmateriaal. Er zijn genoeg websites waar je muzikanten kan vinden met beeld en geluidsmateriaal. 

Wil je echt knallen en indruk maken op je feest zoek dan naar een openingsacts, hier betaal je vaak ook wat meer voor, maar dan heb je wel wat.

Welke acts of artiesten inhuren voor ons feest

Ik zie dat je met weinig entertainment, al een heel eind kan komen. Ook de kleinere feestjes kunnen echt heel erg gezellig en warm zijn. Je kan vanuit jullie thema werken bijvoorbeeld kerst, de toekomst, of wil je juist verbinden en genieten. Kies een thema, zo wordt het makkelijker om alles bij elkaar te zoeken en organiseren voor jullie feest. Je hebt verschillende acts die heel veel thema’s bestrijken. Ik zal een paar algemene benamingen opnoemen waarop je kan zoeken. Straattheater, openingsact, typetjes, verschillende fotograven, waarzeggers, acrobaten, vuurshows, dansers(verschillende soorten), levende standbeelden, steltenlopers, presentatoren, tissue act, wandelende entertainers, bloemendames, complimenten dames, candy girls, hapjes dames, etc. de mogelijkheden zijn groot.

Personeelsfeest festival

Personeelsfeesten die in de vorm van festival zijn omgedoopt staan toch in mijn top 3, en voor mij op de eerste plaats.

Waarom? Omdat je ook in de koude maanden een festival binnen kan organiseren. Zo creëer je gelijk warmte en sfeer geven. Het vakantie gevoel wordt benaderd en je merkt gelijk dat de sfeer optimaal is.

Of je evenement nu groot of klein is in het bedrijfspand of op een feestlocatie er is altijd een manier om een feest om te toveren in Ibiza sferen. 

Denk daarbij aan tentjes, barbecues en artiesten die deze sfeer nog extra weergeven. Een henna tatoeëerder, stoelmasseurs, waarzegsters, tapas, kleedjes, smink dame, kraampjes met kettingen voor de gasten ook leuk. Of andere entertainers die de Ibiza sfeer net wat meer benadrukken.

Een feestlocatie vinden

Er zijn heel veel websites waar je in een oogopslag een locatie kan vinden, bij jou in de buurt. Maar je kan natuurlijk ook aan je collega’s of bekenden en familie vragen welke feestlocaties op hun indruk heeft gemaakt.

Ik heb in verschillende grote hallen gestaan, koud zou je denken qua grote ruimte. Maar niets is minder waar. Vaak weten de locatie eigenaren er een warme plek van te maken door de inrichting. Je hebt ook andere mogelijkheden waar je misschien niet aan gedacht heb bijvoorbeeld een boot een kerk, bioskoop, hotel, of andere bijzondere locaties. Zoek en je zal zeker vinden.

De inrichting van een evenement

Ik heb heel wat feestlocaties die iets minder op het eerste gezicht uit zagen, toch omgetoverd werden in een ruimte wat sfeer uit straalde. Hier zag ik wat de ruimte nog wat extra jus gaf. Er zijn genoeg mogelijkheden om banken, stoelen tafels, lampen, bloemen, etc. te huren. Maar wat ook helpt is bijvoorbeeld zodra je iemand inhuurt bijvoorbeeld voor het eten wat zijn foodtruck, kraam of wat dan ook uitstraalt en te gelijker tijd de ruimte op fleurt. Een DJ met een vette dj booth, een entertainer met decor of tent. Alles wat net dat beetje meer geeft, denk hier aan tijdens het organiseren van jullie personeelsfeest of ander evenement.

Goodie bags of andere een ander klein presentje

Het is altijd leuk om wat te krijgen. Maar hoe regel je dit? De lokale ondernemers geven graag dingen weg, om wat meer naamsbekendheid te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden bij jou in de buurt. Maar natuurlijk kan je ook zelf een bloemetje of iets anders regelen.

Hoeveel gasten komen op jullie evenement?

Zodra het mogelijk is om het op een of ander manier te toetsen, zou ik dit zeker doen. Ik kom ook wel eens tegen dat er toch net wat meer of minder bezoekers komen dan verwacht. Denk aan welke datum je het feest wilt plannen. Door de weeks is ook niet vervelend en dan kunnen de meeste mensen wel. De tarieven van sommige feestlocaties zijn dan ook goedkoper.

Ik heb in het kort, nou jou kort ;.) omschreven wat bij mij indruk heeft gemaakt en wat tips en ideeën gegeven. Wil je graag hulp bij het organiseren, dan kan ik hierbij helpen. Mijn netwerk aan artiesten is groot. Ik wens jullie veel feest plezier, en onvergetelijke mooie momenten op jullie evenement.